ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ

E-Emporio

Οι ΜΜΕ στην Ευρώπη αποτελούν τον πυρήνα της Ευρωπαϊκής οικονομίας αλλά μόνο λίγες από αυτές έχουν εξαγωγική δραστηριότητα. Η αύξηση της εξαγωγικής δραστηριότητας των ΜΜΕ θεωρείται ένας από τους κυριότερους τρόπους για να βγει η Ευρώπη από την οικονομική κρίση. Το πρόγραμμα E-EMPORIO στοχεύει να συμβάλλει στην ανάπτυξη των εξαγωγικών δεξιοτήτων του προσωπικού που εργάζεται σε ΜΜΕ εφοδιάζοντας το με περιεχόμενα ηλεκτρονικής μάθησης ολοκληρωμένα, ποιοτικά, προσανατολισμένα στο αποτέλεσμα και στην μέθοδο που θα είναι προσβάσιμα μέσω του διαδικτύου από οπουδήποτε οποιαδήποτε στιγμή τα οποία θα προσαρμόζονται στις ιδιαιτερότητες της κάθε χώρας.

Κάποια από τα περιεχόμενα ηλεκτρονικής μάθησης και εκπαιδευτικής μεθοδολογίας θα μεταφερθούν από ένα προηγούμενο πρόγραμμα Leonardo που ονομάζεται"text-e". H κύρια ομάδα-στόχος είναι το προσωπικό που δουλεύει σε ΜΜΕ. Άλλη μια ομάδα στόχος είναι οι άνεργοι που είναι διατεθειμένοι να αναπτύξουν τις δεξιότητες τους ώστε να βρουν εργασία ή να ανοίξουν μια ΜΜΕ.

 

Οι  γενικοί στόχοι του προγράμματος είναι:

-συμβολή στην αύξηση της ανταγωνιστικότητας των ΜΜΕ στη διεθνή σκηνή μέσω της χρήσης καινοτόμων τεχνολογιών, όπως η ηλεκτρονική μάθηση για την εκπαίδευση του προσωπικού των ΜΜΕ στο διεθνές εμπόριο με Ευρωπαϊκή προοπτική

- βελτίωση των δυνατοτήτων του διεθνές εμπορίου για το προσωπικό των ΜΜΕ

- συμβολή στην ανάπτυξη των ψηφιακών περιεχομένων τα οποία είναι θεμελιώδες στοιχείο της κοινωνίας της γνώσης

- ελαχιστοποίηση των εκπαιδευτικών κενών που έχουν προσδιοριστεί στις εξαγωγές των χωρών  εταίρων

- υποκίνηση του διαλόγου μεταξύ των εκπαιδευτών από τις χώρες εταίρους

- προώθηση της πιστοποίησης των δεξιοτήτων που αποκτούνται μέσω της μη τυπικής και άτυπης μάθησης.

 

Στους ειδικούς στόχους του προγράμματος συμπεριλαμβάνονται:

 

- η ανάπτυξη περιεχομένων ηλεκτρονικής μάθησης προσανατολισμένα στη μέθοδο, στο αποτέλεσμα και σε συγκεκριμένες δεξιότητες  που έχουν αναπτυχθεί ειδικά για να βελτιώσουν τις δεξιότητες του προσωπικού των ΜΜΕ στις εξαγωγές λαμβάνοντας υπόψη τις ιδιαιτερότητες  της κάθε χώρας εταίρου.

 

- η μεταφορά αυτών των  διαδικτυακών συστημάτων διδασκαλίας σε εφαρμογές για κινητά τηλέφωνα

 

-η παροχή πιστοποίησης για τις δεξιότητες που θα  αποκτηθούν  μέσω της πλατφόρμας διαδικτυακής μάθησης

 

- η μεταφορά των ορθών πρακτικών και της εξειδικευμένης γνώσης μεταξύ των εταίρων του προγράμματος  

- η εξέταση των αναγκών συγκεκριμένων ομάδων-στόχου (όπως οι μεγαλύτεροι σε ηλικία εργαζόμενοι ή οι άνεργοι) που επιθυμούν να βελτιώσουν τις δεξιότητες τους.

ΦΟΡΜΑ ΕΓΓΡΑΦΗΣ

E- Learning Platform

Supported by the DI-XL project related with the dissemination and exploitation of LLP results through libraries

 Επικοινωνία

  Πατρόκλου 1 & Παραδείσου,

  151 25 Μαρούσι, Αθήνα, Ελλάδα

  Τηλ..: +30 210 6822606 Fax: +30 210 6894576

  Internet: www.action.gr  E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.