ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

ΠΑΚΕΤΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 6 – ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ

Το Πακέτο Εργασίας στοχεύει :

- Να αναπτύξει τις ικανότητες και δεξιότητες των συμμετεχόντων κατά την πιλοτική εφαρμογή

- Να καθοριστούν τα βραχυπρόθεσμα αποτελέσματα και/ή τα προϊόντα του προγράμματος κατά, με σκοπό να γίνουν οι απαραίτητες διορθωτικές αλλαγές

- Να υπάρχει ανατροφοδότηση από τον τομέα-στόχο

- Να εξετάσει την αποτελεσματικότητα του υλικού κατάρτισης και της πλατφόρμας σε ευρεία κλίμακα.  

Μεθοδολογία :

Οι πιλοτικές δράσεις σε όλες τις χώρες εταίρους περιλαμβάνουν τα παρακάτω:

1.Επαφές με τους ενδιαφερόμενους φορείς και επιλογή των συμμετεχόντων και των εκπαιδευτών.   Οι συμμετέχοντες στην κατάρτιση  θα είναι προσωπικό που εργάζεται σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις ή άνεργοι που επιθυμούν να εργαστούν σε αυτό τον τομέα.  Ο κάθε εταίρος που θα οργανώσει την πιλοτική εφαρμογή θα είναι υπεύθυνος για την επιλογή των συμμετεχόντων. Ωστόσο, θα οριστούν κοινά κριτήρια επιλογής. Θεωρητικά, λόγω της ευελιξίας των μαθημάτων  e-learning, όλοι οι ενδιαφερόμενοι  θα μπορούν να συμμετέχουν.  Ο ελάχιστος αριθμός συμμετεχόντων ανά κάθε χώρα είναι 40. Οι online εκπαιδευτές θα επιλεγούν από τους εταίρους με βάση την εμπειρία τους που πρέπει να είναι σχετική με το αντικείμενο κατάρτισης αλλά και  την online διδασκαλία. Θα εκπαιδευτούν από τους εταίρους στη μεθοδολογία e-learning.

2. Εξοικείωση των μαθητών και των δασκάλων με την πλατφόρμα και τη μεθοδολογία e-learning. Στο σεμινάριο για τους εκπαιδευτές, θα συγκεντρωθούν οι καθηγητές των εταίρων χωρών, στα πλαίσια μιας διακρατικής συνάντησης και θα εκπαιδευτούν.

3. Διοργάνωση πιλοτικών μαθημάτων e- learning. Μια πιλοτική εφαρμογή θα οργανωθεί σε κάθε χώρα.

4. Στο τέλος της πιλοτικής φάσης, θα γίνει αξιολόγηση.

5. Λήψη παρατηρήσεων ανάλογα με τις διαδικασίες που έχουν οριστεί από το συντονιστή του Πακέτου Εργασίας.

6. Απονομή πιστοποιητικών σε όσους ολοκληρώσουν με επιτυχία τα πιλοτικά μαθήματα. Η μεθοδολογία της αξιολόγησης και η πιστοποίηση θα καθοριστεί από τον ειδικό του οργανισμού στον τομέα (Πακέτο Εργασίας 2).

7. Διορθωτικές ενέργειες πιθανών λαθών ή αδυναμιών των μαθημάτων που θα εντοπιστούν από τους συμμετέχοντες.

Με την έναρξη του Πακέτου Εργασίας, ο συντονιστής του Πακέτου Εργασίας θα καταρτίσει ένα  έγγραφο στο οποίο θα αναφέρονται οι βασικές οδηγίες για την οργάνωση της πιλοτικής εφαρμογής.

Αυτό το Πακέτο Εργασίας συσχετίζεται πλήρως με το Πακέτο Εργασίας 5. Μόνο όταν οριστικοποιηθεί το υλικό του e-learning και ανέβει στην πλατφόρμα το περιεχόμενο του e-learning, μπορεί να ξεκινήσει η πιλοτική φάση.

ΦΟΡΜΑ ΕΓΓΡΑΦΗΣ

E- Learning Platform

Supported by the DI-XL project related with the dissemination and exploitation of LLP results through libraries

 Επικοινωνία

  Πατρόκλου 1 & Παραδείσου,

  151 25 Μαρούσι, Αθήνα, Ελλάδα

  Τηλ..: +30 210 6822606 Fax: +30 210 6894576

  Internet: www.action.gr  E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.