ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

ΠΑΚΕΤΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 2- ΕΡΕΥΝΑ ΚΑΙ ΑΝΑΛΥΣΗ

Στόχοι:

-Αξιολόγηση αναντιστοιχιών, ελλείψεων, κενών όσο αφορά τις δεξιότητες/ικανότητες του τομέα στόχου (κενά μεταξύ των δεξιοτήτων που έχουν οι εργαζόμενοι των ΜΜΕ σε σχέση με τις  ανάγκες της αγοράς εργασίας)

- Προσδιορισμός των αναγκών κατάρτισης

- Προσδιορισμός των περιορισμών του υλικού που ήδη υπάρχει

- Προσδιορισμός των παιδαγωγικών μεθόδων και της κατάρτισης που απαιτείται για την υποστήριξη του eLearning

- Εντοπισμός των αναγκών κατάρτισης και των κενών στις δεξιότητες των εργαζομένων μεγαλύτερης ηλικίας

 

Μεθοδολογία :

- Τα πεδία που θα εξεταστούν είναι τα ακόλουθα :

Αξιολόγηση των αναντιστοιχιών, των ελλείψεων, των κενών στις δεξιότητες και ικανότητες στον τομέα-στόχο,  προσδιορισμός των εκπαιδευτικών αναγκών του τομέα, προσδιορισμός των μεθόδων και των στρατηγικών κατάρτισης που απαιτούνται για να υποστηριχτεί το e-learning, προσδιορισμός των ειδικών αναγκών κατάρτισης  και των εκπαιδευτικών κενών  που αφορούν στις  τις γυναίκες που εργάζονται στον τομέα αυτό.

-Στην αρχή του Πακέτου Εργασίας, ο εταίρος από την Τουρκία θα μεταφέρει τις γνώσεις του στο εταιρικό σχήμα και θα παρουσιάσει το υλικό του προηγούμενου προγράμματος. Θα ακολουθήσει έρευνα για τις ανάγκες που δεν καλύπτονται από το υφιστάμενο υλικό.

-          Στον οδηγό, ο συντονιστής του Πακέτου Εργασίας θα καθορίσει  τις τεχνικές και τα εργαλεία συλλογής των στοιχείων καθώς επίσης και τις βασικές οδηγίες. Θα καθορίσει επίσης τη δομή της έκθεσης. Επίσης, θα συμπεριλάβει πληροφορίες  όπως ερωτηματολόγια για την πρωτότυπη έρευνα,  τον αριθμό των ερωτηματολογίων που χρειάζονται, τις προθεσμίες, κλπ. Η τελική έκδοση του οδηγού θα γίνει μετά από κοινή συμφωνία με τους εταίρους. Θα ζητηθεί από τους εταίρους να κάνουν παρατηρήσεις-σχόλια για το 1ο προσχέδιο του οδηγού.

- Για την  έρευνα γραφείου, θα χρησιμοποιηθούν δευτερογενή στοιχεία για να ανακτηθούν οι απαραίτητες πληροφορίες.  Θα καθοριστούν οι πηγές πιθανών στοιχείων και θα απαντηθούν συγκεκριμένες ερωτήσεις από το συντονιστή του Πακέτου Εργασίας.

- Η έρευνα πεδίου θα πραγματοποιηθεί μέσω ανοικτών συνεντεύξεων που θα πραγματοποιηθούν μέσω των ερωτηματολογίων που θα διανεμηθούν στα μέλη της ομάδας-στόχου. Οδηγίες για τις συνεντεύξεις θα δοθούν από το συντονιστή του Πακέτου Εργασίας.

- Μετά την ολοκλήρωση έρευνας, θα ετοιμαστεί μια εθνική αναφορά ανά χώρα

- Ο συντονιστής του Πακέτου Εργασίας θα χρησιμοποιήσει τα στοιχεία από τις εθνικές αναφορές για να ετοιμάσει τη συγκριτική μελέτη και τα τελικά συμπεράσματα.

ΦΟΡΜΑ ΕΓΓΡΑΦΗΣ

E- Learning Platform

Supported by the DI-XL project related with the dissemination and exploitation of LLP results through libraries

 Επικοινωνία

  Πατρόκλου 1 & Παραδείσου,

  151 25 Μαρούσι, Αθήνα, Ελλάδα

  Τηλ..: +30 210 6822606 Fax: +30 210 6894576

  Internet: www.action.gr  E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.