ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

ΠΑΚΕΤΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 8 - ΔΙΑΔΟΣΗ

Το Πακέτο Εργασίας στοχεύει να :

- Ενημερώσει τους κύριους φορείς των τομέων-στόχου

- Διαδώσει τους στόχους και τα αποτελέσματα σε τοπικό, εθνικό και διακρατικό επίπεδο.

- Διευκολύνει την ενσωμάτωση, τη μεταφορά και τη διάδοση των αποτελεσμάτων

- Να γίνει ανταλλαγή απόψεων και πληροφοριών σε σχέση με το εκπαιδευτικό περιεχόμενο στον τομέα-στόχο

Ο τελικός στόχος είναι να επιτευχθούν οι παρακάτω δείκτες διάδοσης :

Ιστοσελίδα - 10.000 επισκέψεις

Φυλλάδιο Προγράμματος  - 2.000 αντίγραφα

Αφίσα Προγράμματος  - 250 αντίγραφα

Δίκτυο ενδιαφερόμενων/εμπλεκόμενων φορέων  - 100 εγγεγραμμένοι οργανισμοί

Newsletter – Αποστολή σε 2000 οργανισμούς  

Σεμινάρια διάδοσης – Συμμετοχή 30 ατόμων ανά χώρα

Τελικό Συνέδριο  - Συμμετοχή 100 ατόμων

Υπάλληλοι μικρομεσαίων επιχειρήσεων  - 800

Τοπικές Αρχές - 15

Ενδιάμεσοι φορείς/οργανισμούς  - 30

Εκπαιδευτικοί οργανισμοί Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης  - 20

 

Μεθοδολογία :

Η διάδοση θα πραγματοποιείται καθ’ όλη τη διάρκεια του προγράμματος. Το πρόγραμμα θα διαδώσει και θα προωθήσει τα προϊόντα του και τα  αποτελέσματα (καλύτερες δεξιότητες στο διεθνές εμπόριο για το προσωπικό μικρομεσαίων επιχειρήσεων και των άνεργων, πιστοποιημένες δεξιότητες που έχουν αποκτηθεί μέσω  e-learning, εκπαιδευτές με δεξιότητες σε μια νέα μεθοδολογία, αλλαγές  στον τρόπο αντιμετώπισης του e-learning από τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις κλπ.). Η διάδοση θα οργανωθεί σε τρεις φάσεις : α) Πρώτα, η διάδοση θα διασφαλιστεί από: το γεγονός ότι το πρόγραμμα αντιμετωπίζει τις ανάγκες των ομάδων-στόχου του προγράμματος. Θα χρησιμοποιηθεί στη διαφήμιση του προγράμματος για να εγγραφεί προσωπικό από τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις από κάθε χώρα β) Στη διάρκεια του προγράμματος, η διάδοση θα αφορά στις γνώσεις που αποκτήθηκαν, ιδιαίτερα όσον αφορά τις διαδικασίες και την προώθηση τους στις βασικές ενδιαφερόμενες ομάδες  όπως πιθανοί χορηγοί, τοπικοί φορείς χάραξης πολιτικής και ένταξη οργανισμών της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης. γ) Στο τέλος του προγράμματος, η διάδοση πρόκειται να προωθήσει τα αποτελέσματα του προγράμματος γενικότερα ( τα προϊόντα και τις διαδικασίες), τη γνώση που αποκτήθηκε και τα οφέλη που αποκτήθηκαν.

Η διάδοση του προγράμματος θα διαφοροποιηθεί ανάλογα με τις ομάδες-στόχο στις οποίες απευθύνεται το πρόγραμμα και ανάλογα με το αποτέλεσμα που διαδίδεται.  Για την κύρια ομάδα-στόχο (προσωπικό μικρομεσαίων επιχειρήσεων ) θα δοθεί μεγάλη έμφαση στα κοινωνικά μέσα. Άλλα κανάλια συμπεριλαμβάνουν : δημοσιεύσεις  άρθρων στον τομέα, ενημέρωση μέσω των συνδικάτων και εμπορικών επιμελητηρίων, διανομή φυλλαδίων στον εργασιακό χώρο και τα δίκτυα τους, ενημερωτικές εκδηλώσεις σε γραφεία εύρεσης εργασίας κλπ. Για τις Ενώσεις των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και τα εμπορικά επιμελητήρια, που μπορεί να ενδιαφέρονται να χρησιμοποιήσουν τα υλικά και τη μεθοδολογία για την κατάρτιση των υπαλλήλων τους  θα χρησιμοποιηθούν περισσότερο οι προσωπικές επαφές και τα ενημερωτικά δελτία.  Επίσης, η διάδοση θα γίνει με τη χρήση καινοτόμων και παραδοσιακών μεθόδων διάδοσης.  Για τη διάδοση του προγράμματος  στο ευρύ κοινό αλλά και στους ανέργους, θα προτιμηθούν τα ηλεκτρονικά μέσα διάδοσης όπως η χρήση των κοινωνικών δικτύων (Facebook κλπ.) και οι αναρτήσεις σε πύλες (portals) που χρησιμοποιούνται και επισκέπτονται από αυτά τα άτομα (όπως ιστοσελίδες  για εργασία).

Θα γίνει συμφωνία με εξωτερικό συνεργάτη για την παραγωγή ενός βίντεο για την προώθηση των αποτελεσμάτων του προγράμματος. Το βίντεο θα έχει παραχθεί μέχρι το τέλος Μαρτίου 2015, πριν την έναρξη των μαθημάτων  (για την προώθηση των μαθημάτων και την προσέλκυση ατόμων για συμμετοχή στην πιλοτική εφαρμογή).

ΦΟΡΜΑ ΕΓΓΡΑΦΗΣ

E- Learning Platform

Supported by the DI-XL project related with the dissemination and exploitation of LLP results through libraries

 Επικοινωνία

  Πατρόκλου 1 & Παραδείσου,

  151 25 Μαρούσι, Αθήνα, Ελλάδα

  Τηλ..: +30 210 6822606 Fax: +30 210 6894576

  Internet: www.action.gr  E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.